Klara Frančišković

Klara Frančišković

Titula
Virtualni asistent za customer support i administraciju
Specijalizacija
Administracija
Customer support
Osobni asistent
Način suradnje
Remote i povremeni terenski rad
Dostupnost
🔒 Trenutno nedostupna
Jezici
🇭🇷
🇬🇧
🇪🇸
🇮🇹
🇩🇪
Lokacija
Rijeka (Hrvatska)

Video predstavljanje


Specijalizacija

Edukacije i radno mjesto Customer support Specialista odveli su me i mojoj drugoj ljubavi - customer supportu. Komunikacija s klijentima putem emaila, telefona, društvenih mreža nešto je u čemu uživam. Ako morate često zvati državne službe, ili odgovarati danima na ista pitanja svojih korisnika - ne brinite, ja u tome uživam i radim to s osmjehom na licu, ma koliko se vama to činilo zamorno.

Top 3 zadatka koja volim rješavati

 1. Izrada i obračun putnih naloga - volim ispunjavati putne naloge i raditi obračune za klijente. Klijenti samo trebaju poslati osnovne informacije, ostalo sve ja riješim
 1. Customer support - uživam i obožavam odgovarati na upite kupaca, istraživati tržište i komunicirati sa strankama. Tako svojim klijentima uštedim mnogo vremena, a usput upoznajem ljude i doznajem puno novih stvari
 1. Priprema dokumentacije za knjigovodstvo - unos URA i IRA u alat koji klijent koristi, evidencija radnih sati, ponuda, izvoda.

Ostali zadaci koje rado skidam s to-do liste

 • Knjiženje izvoda
 • Unos podataka
 • Izrada izlaznih računa
 • Plaćanje URA i vođenje evidencije istih
 • Priprema newslettera
 • Zakazivanje i slanje newslettera
 • Zakazivanje objava za društvene mreže
 • Unos i obrada narudžbi
 • Transkripcija
 • Editiranje videa

Moj idealni klijent/projekt

Samozaposlene osobe ili mikro poduzeća kojima mogu kroz pomoći u administrativnom dijelu posla. Na taj im način olakšavam poslovanje kako bi se posvetili prezentaciji usluga i proizvoda koje nude. Osobe kojima administracija uzima previše vremena i guši poslovanje, a kroz sitne zadatke oslobađam im prijeko potrebno vrijeme.

Radno iskustvo

Ukupno imam 15 godina radnog iskustva, od čega:
 • Iskustvo virtualne asistencije: 2 godine rada kao virtualni asistent, u kojima pomažem klijentima u administrativom dijelu poslovanja, korisničkoj podršci te kod kreiranja sadržaja za društvene mreže i email marketing.
 • Drugo radno iskustvo: Country manager - kontrola cjelokupnog poslovanja 15 poslovnica, izrada, objava i provedba natječaja za posao, onboarding trening za novozaposlene. Customer support Specialist - rad i praćenje rada customer support službe, rješavanje pritužbi i upita klijenata.

Obrazovanje, usavršavanja i certifikati

 • Najviša završena škola/fakultet:
  • Prvostupnik ekonomije, Stručni studij poduzetništva, Veleučilište u Rijeci, 2013.
 • Dodatna usavršavanja:
  • Social Media Specialist, Mirakul, listopad 2021
 • Certifikati:
  • Osnove digitalnog marketinga, Google digitalna garaža, srpanj 2021
  • Social Media Strategy, Hubspot, srpanj 2021

Jezici

 • Hrvatski - Materinji jezik, izvorni govornik
 • Engleski - Profesionalno korištenje u govoru i pismu
 • Njemački - Ograničeno korištenje u govoru i pismu
 • Talijanski - Ograničeno korištenje u govoru i pismu
 • Španjolski - Ograničeno korištenje u govoru i pismu

Alati

Moj osnovni set alata za rad i suradnju:
 • Lastpass: alat za dijelenje korisničkih podataka alata kojih klijenti koriste. Uvelike nam pomaže u suradnji, kako ne bismo razmišljali, zapisivali, niti pamtili lozinke. Na ovaj način klijenti su sigurni da njihove lozinke nisu vidljive, i ne moraju ih mijenjati samo zbog suradnje s VA
 • Canva: uređujem vizuale te kreiranje prezentacija i objave klijenata
 • Clockify: mjerim vrijeme utrošeno na pojedine zadatke i projekte za klijenta koji ima stalni uvid u takav izvještaj.
Ostali alati koje koristim:
 • Minimax, Synesis, E-računi, MailerLite, Active Campaign, Mailchimp, Kajabi, Kapwing, MS Office (Word, Excel, Powerpoint), Notion, ClickUp, SignRequest i drugi alati po potrebi klijenta.

Dostupnost

Dostupnost radnim danom: 08h-16h
Dostupnost vikendom i praznicima: Vikendom nisam dostupna za odrađivanje zadataka

Preferirani način komunikacije

Najčešći način komunikacije je email, no otvorena sam za ostale načine komunikacije i rado komuniciram putem Zoom platforme, Whatsapp aplikacije ili telefonski.

Recenzije

 
Klijent: Branka Hollingsworth, ilustratorica, brankahollingsworth.com
Opis projekta: Pomoć prilikom poreznih obveza u obrtu - slanje obrazaca, izrada aktova te vođenje računa da su podmirene mjesečne obveze. Zakazivanje objava za društvene mreže i tjednog newslettera.

Recenzija: Kao nekome tko se bavi kreativnim stvaralaštvom, svakodnevno sam u milijun ideja od kojih mnoge vidim i želim realizirati. Ono što mi nedostaje je fokus na svakodnevnu provedbu što može biti obeshrabrujuće u danima kad nisam u najboljoj fazi ili znanje, kad se trebam baviti administracijom, porezom i slično.
Zato imam Klaru koju mogu zagnjaviti najglupljim pitanjima ali i onim od primarne važnosti za funkcioniranje mog posla i obrta. Ona me podsjeća na mjesečne obaveze, na nju se oslanjam pri slanju newslettera i postavljanju sadržaja na društvene mreže. Ona mi je podrška i kad ne znam kako izaći iz kaosa u glavi, pa je nazovem samo da posložim misli i ona ih onda sortira po važnosti. Uštedjela mi je puno više vremena od onog koji ona potroši na izvršavanje zadataka koje joj prepuštam, jer se ne gubi u pitanjima 'a kako se ovo radi?' ili 'šta sad da napravim?'
Klara je brza, učinkovita, uvijek na raspolaganju (naravno ja se trudim da poštujem njeno radno vrijeme:), a iznad svega je puna znanja i vještina.
Uz sve to je uvijek i nasmijana! Za odabir virtualne asistentice mogu zahvaliti Sanji iz iz Go2Human huba koja mi je prema mojim potrebama ponudila nekoliko djevojaka koje su mi se sve činile odlične, pa je bilo teško odabrati. Odabir Klare je bio baš prema vlastitom osjećaju, s obzirom da nikad nisam prije bila u prilici da odabirem suradnika, asistenta ili zaposlenika. Nisam pogriješila! :)
Klijent: Andrea Krkač, Marketing Strateg & Transformacijski Coach, Curiousitivity, https://curiousitivity.online/
Opis projekta: Prijepis brainstorming papirića i flipcharta i pretvaranje u pptx prezentaciju; Brainstorming ideja vezanih za content Feedback i savjeti vezani za kvalitetu sadržaja i način predstavljanja; Savjetovanje vezano uz korištenje digitalnih alata za izradu, obradu sadržaja; Scheduling sadržaja na mrežama i upload; Obrada videa ili fotki s titlovima, smanjenjem rezolucije i sl.; Izmjene na web stranici; Oblikovanje tekstova i skraćivanje; Prijevod s engleskog na hrvatski i rezanje, oblikovanje case study.
notion image

Recenzija: Klaru sam odabrala zbog njenog samopozdanog, opuštenog stava i na osnovu iskustva iz Customer Carea. To nam je bila zajednička uporišna točka i bilo mi je jasno da ima visok standard i profesionalne kriterije kada dolazi iz tog backgrounda. I to se pokazalo točnim.
Klara je pozitivna, organizirana, brza, proaktivna, vodi računa o svemu i pozitivna i bez puno izmišljanja tople vode.
S Klarom sam dobila ne samo asistenticu za odraditi prijepise mojih rukom pisanih zapisa sa coaching susreta ili gomila žutih papirića s nekim marketinških radionica.
Ona me je naučila korištenju gomila aplikacija od Active Campaigna do Inshota za videa ili remove backgrounda za slike. S njom imam osobu od povjerenja koja zbilja ima veliko znanje o digitaliji i društvenim mrežama, bukiranju kontenta, uklanjanju problema.
Pošto izvrsno piše na Linkedinu za svoju tvrtku, Expertise, volim je pratiti i dati joj da sreže i prekroji moje predugačke objave.
Rezultat me oduševi i mogu imati puno povjerenje u nju da će posao odraditi jer ima svoje mišljenje, ali pokušava se staviti u tuđe cipele.
Volim brainstormati s njom kao kolegicom poduzetnicom za razmjenu mišljenja i ideja.
Precizna je, no bullshit osoba koja će vam reći što misli bez uvijanja, jako brza, transparentna  i - zabavna, pa se smatram baš sretnom imati takvu suradnicu.

 
Želiš bolje upoznati Klaru?
Želiš bolje upoznati Klaru?

Da, želim! 🙌

 
Go2human Hub je brand Ljudomata.
Go2human Hub je brand Ljudomata.
U Hubu spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

LJUDOMAT, obrt za usluge, vl. Sanja Veletanlić Adresa: Crvenog križa 15, 10000 Zagreb, Hrvatska OIB: 96547419905 | Email: info@go2human.com IBAN HR0924020061140358347 | Banka: Erste & Steiermärkische Bank d.d.