Kad zbog seta noževa zaboravite na pitu (ili priču) [Dnevnički zapis od 15.12.2021]

Kad zbog seta noževa zaboravite na pitu (ili priču) [Dnevnički zapis od 15.12.2021]

Objavljeno
Dec 19, 2021
Piše
Sanja Veletanlić
 
Otkrit ću vam strategiju i koncept pisanja ovih naših tjednih newslettera. Možda ste do sad to i sami prokljuvili, ali za one koji nisu...

Zašto newsletter

Zato što su neki pametniji i iskusniji ljudi rekli da je to pametno, i ja sam im povjerovala. Društvene mreže su super, ali nikad ne znate kad se koja može ugasiti ili prestati biti popularna. Newsletter je, uz web, nešto što je naše. Direktna komunikacijska veza.

Koliko često i kada

Oni isti pametniji i iskusniji kažu da treba biti konzistentan. Svaki dan bi meni bilo previše (i pisati i čitati) pa zato jednom tjedno. Svaki tjedan isti dan u isto vrijeme. Odabrala sam srijedu onako od oka, a 9 ujutro da se malo odmaknemo od one hrpe prvih mailova koji vas zatrpaju, pa smo tu taman kad to riješite ili odlučite ignorirati.

Što je u newsletteru

Temelj newslettera je priča, hubovski dnevnički zapis + set noževa, iliti neki korisni dodatak. Kroz priču se upoznajemo. To je uvijek priča o tome kako razmišljamo i posljedično - kako radimo. Ljepše je i lakše raditi s ljudima koji te znaju i s kojima se nađeš u sličnim razmišljanjima. Neki stave misiju i viziju na web, ja to razvlačim kroz newslettere i priče. Da se prvo upoznamo, pa ako ćemo nekad raditi skupa, da nam bude dobro.
Osim priče i korisnog dodatka, u newsletter stavljamo i informacije o svojim uslugama ili o nekim aktualnim događajima koje organiziramo mi ili naši klijenti.

Kako se piše/radi

U idealnim uvjetima u nedjelju napišem priču koja mi se prethodni tjedan vrzmala po glavi i onda još razmislim ima li tu nešto korisno kao dodatak, pa i to složim. Češće ipak to sve radim utorkom navečer.
Ovaj tjedan krenulo je idealno!
U nedjelju sam smislila priču, a odmah sam znala i koji set noževa šaljem. Budući da sam zaključila da će mi za set noževa trebati više vremena, krenula sam to slagati prvo. Priču ću lako napisati kasnije - mislila sam. Nda.
 
Izvolite set noževa:
 
Toliko sam dugo i pažljivo slagala te noževe da sam usput potpuno zaboravila koju priču sam vam htjela ispričati. Trudim se, mislim unatrag i ništa. Nema. Ni približno se ne mogu sjetiti o čemu sam to htjela pričati kad sam pomislila kako bi bilo baš korisno uz to poslati i popis neradnih i posebnih dana.
 
Dobra je stvar što se uvijek može napisati nova priča.
 

 
Želite čitati friške zapise prije svih ostalih? Šaljemo ih srijedom ujutro.
Želite čitati friške zapise prije svih ostalih? Šaljemo ih srijedom ujutro.

Pretplatite se i primajte friške zapise i druge novosti direktno u svoj mailbox.

 

 
Go2human Hub  je brand Ljudomata.
Go2human Hub je brand Ljudomata.
U Hubu spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

LJUDOMAT, obrt za usluge, vl. Sanja Veletanlić Adresa: Mosećka 50, 21000 Split, Hrvatska OIB: 96547419905 | Email: info@go2human.com IBAN HR0924020061140358347 | Banka: Erste & Steiermärkische Bank d.d.