Kad vas iznenadi snijeg u siječnju [Dnevnički zapis od 20.10.2021]

Kad vas iznenadi snijeg u siječnju [Dnevnički zapis od 20.10.2021]

Objavljeno
Oct 25, 2021
Piše
Sanja Veletanlić
✍️
Dnevnički zapisi su serija osobnih osvrta na posao i život. Piše ih Sanja Veletanlić i nastavak su na dnevničke zapise koji su objavljivani pod nazivom "Dnevnik jednog problema" u kojima se rodila ideja o pokretanju Go2human Huba.
Friške zapise šaljemo svake srijede u 9 ujutro direktno u mailbox, a naknadno ih možete čitati i ovdje na našem blogu.

Svake godine nas iznenadi snijeg u siječnju.

Dobro, ne iznenadi nas/vas.
 
Iznenadi one koje ne bi smio iznenaditi - cestare. Mi svi ostali se svake godine samo iznova čudimo kako ih je to moglo iznenaditi. Nama se to ne bi moglo dogoditi.
Ili?
 
Prošlih mjesec dana doživjela sam 3-4 takva osobna iznenađenja. Gledano sad izvana, nikome (a ni meni) nije jasno kako me išta od tog moglo iznenaditi, no je. Iznenadilo me. I to baš jako. Kao mećava u rujnu.
 
U šetnji Marjanom (šuma-brdo u Splitu) u koju idem sa psom svaki dan, na stazi koju sam prošla milijun puta sam krivo stala i izvrnula gležanj. Jauknula, umalo se onesvijestila od boli i šoka, ali se i skupila nakon 15-ak minuta. Odšetala, tj. odšepala doma. To mi je četvrti put da izvrćem gležanj i sve znam - otok, bol, još veći otok, bol pomalo prođe, splasne, promijene se sve boje pa se sve vrati na staro (skoro). S tim u mislima sam tjedan dana bila doma i štedjela nogu, držala je na povišenom. Nakon tjedan dana otok se nije smanjivao pa sam ipak nazvala doktoricu - da drugima mogu reći da jesam. Poslala me na RTG.
 
Niti 6 sati čekanja za RTG na hitnoj mene nije uspjelo pripremiti na mogućnost da će taj RTG pokazati da je nešto slomljeno. Došla sam tamo uvjerena da nije. Ta valjda ja znam je l' nešto slomljeno. Iako sam čekala na RTG, čekala sam samo zato što je doktorica tako rekla. Mogućnost da taj RTG pokaže lom mi nije bila ni u peti. Ali je bila u gležnju.
 
"Sanjo, ovo je slomljeno, idete u gipsaonu." Gipsaonu? Slomljeno?? Meni??? Ma ja imam u planu sad ići van po večeru, kako ću u gipsaonu?
 
Tad mi je pao prvi siječanjski snijeg u rujnu.
 
Dobila gips, rekoše na tjedan dana, jer nije strašno.
Dolazim za tjedan dana na kontrolu i skidanje gipsa. Ponovno snimaju i govore da neće skidati gips - ostaje još dva tjedna!
Bila sam uvjerena da dolazim skinuti gips i ta informacija me baš dobrano iznenadila.
Još dva tjedna? Kako sad to? U mojoj glavi ja sam taj dan trebala izaći bez gipsa.
 
Tad mi je pao drugi snijeg.
 
notion image
Nakon tri tjedna skinula gips i krenula na fizikalnu terapiju. Pitam terapeuta trebam li u šetnju Marjanom i dalje nositi štake ili mogu bez. Neću gore u brdo, samo ću ravnom asfaltiranom cestom. Terapeut me pogleda i objasni da su jedine šetnje u koje sad smijem one nužne, pa ako mi Marjan nije na putu do WC-a, nek to zaboravim.
Pogađate: zatrpao me treći snijeg.
 
Gledajući izvana, sve se to moglo očekivati. Šanse za ove ishode su bile barem 50:50. No moj mozak si je zacrtao po jedan jedini mogući ishod i zalijepio se za njega svaki put. Dogodi se. Budemo iznenađeni. Čak i onda kad su stvari potpuno jasne, logične i realno očekivane. Ljudski je ponekad biti iznenađen k'o cestar.
 
To je jedan od razloga zašto nove klijente pitamo žele li prvo probati surađivati s virtualnim asistentom. Tjedan dana probnog razdoblja prije no što potpišemo ugovor o suradnji. Sve mi objasnimo i prije, ništa ne skrivamo, nema lažnih obećanja, sve je logično i očekivano - nama.
 
Dodatno, tih tjedan dana nam dobro dođe da napravimo analizu koliko je vremena stvarno potrebno odabranom virtualnom asistentu za određeni zadatak. Onda možemo dati kvalitetniju procjenu na koliko sati tjedno bi trebalo angažirati asistenta, a da se napravi X ili Y.
 
Jer nema potrebe da budemo nečiji snijeg iznenađenja u siječnju.

 
Želite čitati friške zapise prije svih ostalih? Šaljemo ih srijedom ujutro.
Želite čitati friške zapise prije svih ostalih? Šaljemo ih srijedom ujutro.

Pretplatite se i primajte friške zapise i druge novosti direktno u svoj mailbox.

 

 
Go2human Hub  je brand Ljudomata.
Go2human Hub je brand Ljudomata.
U Hubu spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

LJUDOMAT, obrt za usluge, vl. Sanja Veletanlić Adresa: Mosećka 50, 21000 Split, Hrvatska OIB: 96547419905 | Email: info@go2human.com IBAN HR0924020061140358347 | Banka: Erste & Steiermärkische Bank d.d.